برخورد بار کامیون با پل هوایی شهید فهمیده در مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) انتقام از قاتل با قتل فجیع سه عضو خانواده سانحه رانندگی در خواف خراسان رضوی هشت مصدوم برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) قتل فجیع جوان ۲۳ ساله تهرانی به جرم دفاع از ناموس تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد
سرخط خبرها

از دست دادن حس بویایی بیماران کرونایی | چند تمرین برای بازگشت بویایی

  • کد خبر: ۶۹۸۴۲
  • ۱۸ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۳
از دست دادن حس بویایی بیماران کرونایی | چند تمرین برای بازگشت بویایی
علیرضا مصباحی، متخصص گوش و حلق و بینی: بیماری کرونا باعث می‌شود که عوارض متفاوتی در افراد ظاهر شود که یکی از آن‌ها از دست دادن حس بویایی است.

به گزارش شهرآرانیوز، با گذشت یک سال از شیوع ویروس کرونا بسیاری از بهبودیافتگان همچنان با عوارض این بیماری دست و پنجه نرم می‌کنند. یکی از اصلی‌ترین علائم ابتلا به این ویروس، کاهش حس بویایی است. این عارضه خیلی‌ها را نگران کرده است، زیرا گمان می‌کنند که قرار است دیگر حس بویایی نداشته و نتوانند بوی هر چیزی را استشمام کنند. البته درصد این نوع عارضه در تمام افراد متفاوت بوده به همین دلیل نمی‌توان گفت که همه افراد در یک زمان مشخص و یکسان بهبود پیدا می‌کنند.

محققان می‌گویند افرادی که پس از ابتلا به کووید ۱۹، حس بویایی خود را از دست داده و در صددند تا بار دیگر این حس را بدست آورند به جای درمان با استروئید‌ها تحت "آموزش بویایی" قرار بگیرند.

 

چند تمرین برای بازگشت حس بویایی

علیرضا مصباحی، متخصص گوش و حلق و بینی گفت: بیماری کرونا باعث می‌شود که عوارض متفاوتی در افراد ظاهر شود که یکی از آن‌ها از دست دادن حس بویایی است.

او افزود: زمان بازگشت حس بویایی در بعضی از افراد کرونایی ۲ تا ۳ هفته بعد از بهبود است. البته در برخی هم تا ۳ ماه یا حدود یک سال طول می‌کشد.

مصباحی ادامه داد: بیماران مبتلا به کرونا با از دست دادن حس بویایی دچار مشکلات زیادی می‌شوند و حتی تجربه غذا خوردنشان هم به طور کامل تحت تأثیر قرار می‌گیرد، استشمام بوی غذا نقش مهمی در لذت بردن از آن دارد که اختلال بویایی و حس چشایی را هم تا حدی مختل می‌کند.

او گفت: با وجود این که بیماران مبتلا به کرونا برای بازگشت حس بویایی و چشایی خود باید صبر کنند، ولی برای بازگشت زودتر این حس بهتر است برای مدت ۲ تا ۴ هفته، روزانه ۲ تا ۳ بار بینی شان را با سرم شستشوی ولرم بشویند. با بکارگیری این روش به کاهش التهابات و آثار عفونت در مجرای تنفسی کمک زیادی می‌کنند. همچنین استشمام ۴ عصاره از ۴ رایحه، برای بازگشت هر زودتر حس بویایی و چشایی می‌تواند مؤثر باشد.

این متخصص گوش و حلق و بینی تصریح کرد: مصباحی درباره روش درمان این نوع عارضه تصریح کرد: عصاره رز، لیمو، آویشن یا اکالیپتوس را انتخاب کرده و هر عصاره را دو بار در روز (صبح و عصر) به مدت ۱۰ ثانیه استشمام کنید. بین استشمام هر عصاره ۱۰ ثانیه فاصله دهید. بهتر است این عصاره با غلظت بالا در دسترس بیمار قرار بگیرد.

او افزود: گاهی ممکن است طول درمان بین ۴ تا ۱۲ هفته زمان ببرد. استشمام مرتب این عصاره‌ها می‌تواند در درمان اختلال‌های بویایی مؤثر باشد. این عصاره‌ها جایگزین هم دارند، به جای رز از نسترن، بابونه، بهارنارنج، نرگس، یاس و سنبل می‌توانند استفاده کرد. جایگزین‌های لیمو در این روش درمانی پرتقال و نارنگی هستند. افراد به جای آویشن می‌توانند از میخک، دارچین، هل، وانیل و گلپر استفاده کنند.

مصباحی با بیان اینکه عامل اصلی همه بیماری‌ها اضطراب است، گفت: داشتن اضطراب و نگرانی به شدت گرفتن بیماری‌ها دامن می‌زند. هر چه میزان استراحت و دوری از استرس بیشتر باشد نتیجه گرفتن از این روش‌های درمانی زودتر اتفاق می‌افتد.

 

ویروس‌ها باعث ایجاد التهاب در نورون‌های حسی بینی می‌شوند

بیژن نقیب زاده، متخصص گوش و حلق بینی درباره از دست رفتن حس بویایی در دوران کرونا اظهار کرد: خوشبختانه از دست دادن حس بویایی ناشی از عفونت لزوما به معنای از بین رفتن دائمی آن نیست. اعتقاد بر این است که ویروس‌ها باعث ایجاد التهاب در نورون‌های حسی بینی می‌شوند و بدین ترتیب اختلالی در توانایی سلول‌های عصبی در انتقال اطلاعات بو به مغز ایجاد می‌شود؛ اما برخلاف چشم و گوش، سلول‌های عصبی آسیب‌دیده در پیاز بویایی می‌توانند در طول زندگی ما بازسازی شوند.

او گفت: از بین رفتن حس بویایی و چشایی بعد از عفونت ویروسی می‌تواند طولانی شود و بین چند ماه تا دو سال یا بیشتر ادامه داشته باشد. حتی ممکن است برخی از افراد فقط بخشی از عملکرد بویایی‌شان برگردد و یا اصلا بهبود پیدا نکنند که همه این موارد به زمان بستگی دارد.

نقیب زاده بیان کرد: مصرف قطره‌هایی مانند فنیل آفرین، نفازولین و شربت پسودوافدرین ممکن است در ابتدای زمان مصرف در کاهش گرفتگی بینی موثر باشد، اما اگر زمان استفاده از آن‌ها بیش از ۴ روز شود، احتمال وابستگی به این دارو‌ها در افراد تشدید خواهد شد. بهتر است سراغ آن‌ها نروند و اگر برای رفع گرفتگی مجرای بینی از آن‌ها استفاده می‌کنند، حواس‌شان باشد که این مدت زمان مصرف آن‌ها بیش از ۴ روز طول نکشد.

او گفت: کووید ۱۹ یک کرونا ویروس جدید با مکانیزم رفتاری و تاثیری متفاوت از سایر کرونا ویروس هاست. در مقابل تنفس درک، تب بالا و سرفه‌های خشک از دست رفتن حس بویایی کمتر از نشانه‌های دیگر ابتلا به این بیماری بوده که مورد توجه قرار گرفته است.

با وجود این که هنوز به طور صد در صد از شناخت همه مکانیزم‌های کووید ۱۹ و پیامد‌های آن ادعایی از سوی جامعه پزشکی نیست؛ اما تجربه‌های مشابه نشان می‌دهد که این اختلال کوتاه مدت است و نهایتا بعد از ۴ تا ۱۲ هفته از زمان بهبود نشانه‌های بیماری حس بویایی‌تان بر می‌گردد. پس افراد باید صبور باشند و با بکارگیری برخی اقدامات درمانی و تقویتی روند و مدت زمان بازگشت این حس را کاهش دهند.

منبع: برنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->